Purulent snuva

Benny nässugenPurulent snuva

Enkelt, 3-stegs hemstudiematerial i näshygien för föräldrar som vill sätta stop för ständigt återkommande snuva och förkylningsinflammationer hos sina barn.

Följdsjukdomar av barnsnuva: Purulent snuva

Karakteristisk för purulent snuva är tjock, gulaktig vätska som rinner ur näsan. Snuva hos nyfödda och små barn orsakas oftast av virusinfektion. Den kännetecknas oftast av vattenliknande slem, som rinner ur näsan. Sjukdomen i sig själv är en svår sjukdom för små barn och ofta orsakar hög feber. Till följd av sjukdomen rinner vattnigt slem ur näsan. Största faran ligger i att barnets immunförsvar kan försvagas och andra, bakterieinfektionssjukdomar kan tillstöta. Då kan det börja rinna gul-grön aktigt slem ur barnets näsa, som är karakteristiskt för purulent snuva.

Hur kan smittobärande slem avlägsnas:

Nyckeln till frisknandet är att avlägsna slemmet och bota de uppsvällda näshinnorna. D.v.s. att praktisera näshygien. Tillsammans med slem avlägsnar vi mängder av skadliga bakterier. Redan detta är en halv seger. När vi tar bort slemmet förhindrar vi samtidigt spridningen av sjukdomen. ( Snörvlande barn låter inte bara illa utan för smittan vidare inom och utanför sig själv.)

1. Man skall kunna ta bort slemmet effektivt, snabbt och enkelt. Effektivt betyder att slem skall kunna tas bort så väl ur näsborrarna som från näsgångarnas inre delar. Detta kan enklast utföras med nässugen som kan kopplas till alla vanliga dammsugare hemma. Benny nässugen kan köpas på Förkylning hos barn . Detaljerad beskrivning finns på: Nässug.se

2. Att minska svullnaden i slemmhinnor med hjälp av nässpray. Att återgå till näsandning är det andra viktiga steget på vägen till god näshygien. Särskilt viktigt är det i samband med riktigt små barn som måste andas genom näsan för att de skall kunna äta. Nässprayen kan bli mer effektiv efter borttagning av slem.

Vi får ta vanlig snuva på allvar om vi vill förhindra komplikationer. Vi måste göra allt vi kan för att få leva i en ren och hälsosam miljö.

Mer om snuvan och dess följdsjukdomar skall du få läsa i den kommande artikeln.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.