Att förebygga influensa och förkylningar

Att förebygga influensa och förkylningar

Vi står återigen inför en ny ”influensaperiod”. Snart blir vi bombarderade av nya uppmaningar om att vaccinera oss. Läkemedelsindustrin måste också få leva. Enl. vissa studier risken att insjukna snarare ökar än minskar efter vaccinationen.

Vi, på Rocht AB visserligen själva importerar och distribuerar produkter som är avsedda att skydda mot och lindra symptomen vid olika former av luftvägsbesvär se: https://forkylninghosbarn.se/ men det kan vara intressant att titta på vilka andra naturliga och immunsystem stärkande medel och metoder finns att ta till i kampen mot influensan.

1. Att förebygga influensa – med hjälp av D3-vitamin.

Vaccintillverkarna för en hopplös kamp mot nya, muterade former av influensa virus. Bristen på solljus är en bidragande faktor i uppkomsten av influensa.

Produktionen av D3-vitamin startar i kroppen, när huden utsätts för solljus. D3-vitamin stärker immunsystemet och enl. studier kan minska risken för att insjukna i influensa, med upp till 42%.

2. Astragalus membranaceus, Astragalus propinquus, Astragalus mongholicus

Dessa sedan flera hundra år kända ayurvediska, kinesiska medicinalväxter har nyligen ”återupptäcktes” av västerländska forskare och visade sig ha mycket goda egenskaper. De adoptogena växter kan hjälpa människans immunsystem att anpassa sig till ständigt nya omständigheter.

Oavsett vilken virusstam angriparen tillhör, såväl D3-vitaminen som Astragalus hjälper vårt eget immunsystem att anpassa sig till angriparen.

I motsatt till Echinacea, kan dessa brukas utan tidsbegränsning. Dessutom har dem flera positiva egenskaper.

3. C-vitamin och zink

C-vitamin och zink är en beprövat medel mot förkylning och influensa. Problemet är doseringen av C-vitamin. Överdosering av C-vitamin vid oralt intag kan framkalla problem i tarmarna.

Att tillföra C-vitamin intravenöst är opraktiskt för dem som vill ta C-vitamin huvudsakligen i förebyggande syfte. Liposomal C-vitamin kan tillföra flera, olika vitaminer samtidigt till kroppens celler än vad som är möjlig via sprutor eller dropp.

Zink har kraftig immunsystemstärkande effekt vid olika sjukdomstillstånd, från vanlig förkylning till olika former av tumörsjukdomar.

4. Echinacea

Echinacea rekommenderas i förebyggande syfte mot influensa. Den internationellt kända medicinalväxtexperten Dr. Richard Schulze anser att en blandning av vitlök och Echinacea är mest effektiv mot virussjukdomar.

Lagom med motion och meditation kan vara nyttiga för hälsan. Lyckas man inte förebygga influensan eller förkylningen då kan ovan nämnda metoder effektivt påskynda läkeprocessen.

Källor:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.